KadıncaCinsel SağlıkSağlıklı Yaşam

Tüp Bebek Tedavisinde Bebeğin Tutunamama Nedenleri

Tüp bebek tedavisi doğal yolla çocuk sahibi olamayan çiftler için alternatif bir tedavi yöntemidir. Önceki zamanlarda tüp bebek ile ilgili ayrıntılı bilgi sahibi olamamaktan kaynaklı kısırlık sorunu yaşayan çiftlerde dahi bilinçsizlikten ötürü bu tedaviye başvurular yapılmamaktaydı. Ancak zamanla teknoloji ile birlikte ve insanların bilinçlenmesi sayesinde artık bu tedavi hem özgürce hem de korkusuzca başvurulan hal almaya başladı.

Tüp Bebek Tedavisinde İlk Görüşme

Tüp bebek tedavisinde ilk görüşme ve muayene aslında tedavinin en önemli aşamasıdır. Kadının ve erkeğin ayrı ayrı değerlendirmeye alındığı ve sonrasında uygulanacak tedavinin belirlenmesi ve çiftle ayrıntılı olarak paylaşılması, başarı oranları v.s.görüşülür. Tüp bebek tedavisinde ilk denemede başarı sağlanacağı koşulu yoktur. Birkaç kere deneme yapılabilir ve bunun için çift hazırlıklı olmalıdır.

Tüp bebek tedavisinde çift tedaviye alındığı andan itibaren birtakım testlere ve işlemlere alınarak tedavinin kapsamı belirlenir. Tedavinin gerçekleşmesi için bazı faktörler engel teşkil edildiğinden dolayı öncelikli olarak bu detaylar üzerinde durulur. Bu faktörler nedeni ile tüp bebek tedavisinde bebeğin tutunamaması gibi bir durum da yaşanabilir. Bebeğin tutunaması nedenleri olarak rahim zarının incelmesi transfer edilen embriyonun tüplere ilerlemesi sırasında tüplerdeki sorunların dış gebeliğe neden olması, embriyonun rahimde değil başka yerde tutunma hali sayılabilir.

Tüp Bebek Tedavisinin Başarısızlık Nedenleri

Tüp bebek tedavisi öncesinde kadın ultrasonla ayrıntılı olarak muayene edilmelidir. Bu muayene esnasında kadında miyom, polip gibi oluşumların var olup olmadığı belirlenmelidir. Çünkü bu oluşumlar gebeliği engelleyici faktörlerdir. Doğru embriyo transfer edilmezse yani embriyo kaliteli değilse başarısızlık yaşanır.

Tüp bebek tedavisinde başarısızlık,embriyonun genetik yapısındaki varolan bozukluk sebebi ile olabilir ya da yumurta gelişimi sırasında anneye verilen ilaçların doğru seçilmemesi, embriyonun oluşumu alanının yetersiz olması, rahim iç duvarında kalınlaşmalar, rahim içinde yapışıklıklar ve çikolata kisti etkendir. Tüp bebek tedavisinin başarılı sonuçlanması için öncesinde risklerin önlenebilir hale getirilmesi sağlanır. Başarısızlık faktörlerinin sıfıra indirgenmesi için problemler giderilerek adım adım ilerleyerek başarılı sonuçlar alınabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu