Ağız ve Diş

Dişler Neden Çürür?

Diş çürümesi yeterli ağız bakım sağlanmadığı durumlarda meydana gelmektedir. Bu durum dişlerin fırçalanmasını aksatma ya da çok şekerli besinler tüketmek ile başlamaktadır. Aynı zamanda dişlerin aralarında besinlerden kalan tartarlar birikmeye ve taşlaşmaya başlar.

Biriken tartarlar ile bakteriler de artış göstermektedir. Dişlerin fırçalanmasının aksatılması ile birlikte ağız içerisinde yayılan bakteriler dişlerin yüzeyinden başlayarak derinine kadar inmektedir.

Diş çürümesi durumu bu şekilde meydana gelir. Diş çürüğünün kısa sürede tedavi edilmemesi de problemi ağız içine yaymaktadır.

Çürük olan bir ağızda düzenli bakım ve anında tedavi yapılmalıdır. Yoksa diğer dişlerde de diş çürüğü oluşmaya başlar. Diş neden çürür sorusu için bakteri kaynaklı bir çürüme meydana gelmektedir.

Diş içerisinde biriken bakterilerin temizlenmemesi zaman içerisinde taş ve tartar oluşturmaktadır. Bu şekilde dişin çevresi, araları ve yüzeyinde siyah lekelenmeler gerçekleşir. Bu lekeler çürük başlangıcıdır.

Çürüklerin artması ile dişte ağrı yaşanmaktadır. Ağrıyan ve çürüyen dişin tedavi edilmemesi zaman içerisinde diş kaybına yol açmaktadır.

Çürük Diş Nedir?

Çürük diş, bakteriler ile oluşmaktadır. Öncelikle diş yüzeyinde oluşan tartarlar daha sonra diş aralarına ve derinine inerek diş köküne ulaşmaktadır. Dişin kök kısmına ulaşan bu bakteriler dişte çürümeye neden olmaktadır.

Diş Çürümesi Nedir?

Diş çürükleri koyu ve siyah renktedir. Ağrı yapar ve ağızda kötü bir koku oluşmasına neden olur. Dişlerin yüzeyinde olan plak ve kalıntılar da bakterilerin çoğalmasına neden olan en temel sebeplerden biridir.

Çürük diş zaman içerisinde ağrı başlatmaktadır. Dişte hassasiyet ya da kırılmalar meydana gelmektedir. Bu şekilde dişin çürük olduğu anlaşılır.

Dişler Neden Çürür?

Dişlerin çürüme nedenlerinin en temel sebebi bakteri kaynaklı olmasıdır. Bazı kişilerde genetik bir yatkınlık da vardır. Fakat diş çürükleri bakterilerin plak ve tartar oluşturması ile başlamaktadır.

Dişlerin çürümeye başladığı nokta ile beraber diğer dişlere etki etmesi de çürüğün ilerlemesine neden olmaktadır. Dişlerin düzenli ve doğru bir şekilde temizlenmemesi çürük başlangıcıdır.

Diş fırçalamak genellikle yetersizdir. Daha temiz bir bakım sağlamak için diş aralarının ip yardımı ile temizlenmesi gerekmektedir. Bu şekilde tartar ve taş oluşumunun da önüne geçmek mümkün.

Diş Çürüğü Engelleme Yöntemleri Nelerdir?

Diş çürüğünün engellemenin en kolay yolu dişlerin düzenli fırçalanmasına özen göstermektir. Dişlerin düzenli fırçalanması bakteri oluşumunu da engellemektedir.

Aynı zamanda ağız bakım suları ya da tuzlu su ile ağzı çalkalamak da fırçanın giremediği noktalara erişerek bakterileri ortadan kaldırmaktadır. Diş çürüğünü engelleme yöntemlerinden bir diğeri ise ip kullanımıdır.

Ağız sağlığını en çok etkileyen faktörlerden biri de bu iptir. İp kullanılmaması diş aralarında kalıntıların çoğalmasına ve bakteri oluşturmasına neden olmaktadır.

Kanal Tedavisi Yapılan Diş Neden Çürür?

Kanal Tedavisi Yapılan Diş Neden Çürür?

Kanal tedavisi yapılan diş neden çürür sorusu için kanal tedavisi işlemleri çürüyen dişe uygulanan işlemlerden biridir. Dişlere uygulanan kanal tedavisi ile diş daha sağlıklı bir yapıya sahip olmaktadır. Kanal tedavisinde en önemli nokta ise diş köklerinde bulunan sinirlerin alınmasıdır.

Sinirleri alınan dişte ağrı tamamen ortadan kalkmaktadır. Fakat bazı durumlarda diş tekrar çürümeye başlamaktadır. Bunun sebebi ise kanal tedavisi işleminin doğru yapılmamasıdır.

Kanal tedavisinin doğru yapılmaması ve kişinin ağız bakımını ihmal etmesi dişte tekrar çürümeye neden olmaktadır.

Dolgu Uygulaması Yapılan Diş Neden Çürür?

Dolgu Yapılan Diş Neden Çürür?

Dolgu yapılan diş neden çürür sorusu için dolgu yapılan diş bakımsızlıktan tekrar çürümeye başlayabilir. Önemli olan konu ise dişlerin ve ağız bakımının düzenli yapılmasıdır. Kullanılan ürünlerin diş aralarına erişebilecek yetide olmasıdır.

Bu şekilde dişte kalıntı bırakmadan detaylı bir ağız bakımı yapılmaktadır. Dolgu yapılan dişin çürümemesi için uzmanlar ip kullanımını mutlaka önermektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu